Verkstedtjenester

Maskinering, tilpassing, montering av komponenter og komplette motorer er kjernen i Fannrem Motorverksted.

Maskinering og arbeid med standardmotorer er en forholdsvis enkel jobb da det meste av informasjon om deler/klaringer og overflate finish er gitt fra ulike produsenter og fabrikater. Men også dette krever høy nøyaktighet, presisjon og god maskinpark.

Dette er selvfølgelig også jobber vi utfører mye av men vi har spesialisert oss innen racing.

Her finnes ingen tekniske håndbøker og forholde seg til, her er det kunnskap, erfaring og praksis bygget gjennom år med sterk egeninteresse. Vi har prøvet, feilet, forandret og forbedret motorer i mange år gjennom egen deltagelse innen norsk og internasjonal dragracing. På banen har vi sett og ser vi hva som har fungerer og ikke. Våre motorer skal gi maksimal ytelse samtidlig som driftssikkerheten skal stå i høysetet.

Også gjennom ca 500 harde pull pr år i egen X test Superflow dyno får vi en helt annen erfaring på hva som fungerer og hvilke deler og kombinasjoner det er verdt å bygge videre på.

Det er ingen hemmelighet at vi er tilhengere av ”big cubic inch nitrous” motorer noe som har preget mange av våre kunder som har satt seg i respekt på dragracebaner rundt omkring. Fra vår erfaring fra dragracing har vi overført mange av våre erfaringer til annen type motorsport som gatebil og rallycross både med og uten overladning. I vår filosofi så skal våre motorer i framtiden bli enda bedre med høyere effekt og enda lengre serviceintervaller.


MASKINERING/ARBEID
Vi har komplett motorverksted og utfører alle typer maskineringsjobber.

Noen eksempler på ”standardjobber” vi utfører

Cylinderboring
Maskinhoning evt med stressplate
Planing topplokk
Toppdekking av motorblokk
Topplokksoverhaling
Sliping av veivakslinger
Balansering

I tillegg utføres en mengde spesialjobber som

Notching av ventillommer på stempler
Oppsveising og reparasjon av alu topplokk etter skade
Timing av kamaksler
Topplokksporting inkl racejob på ventiler og seter
Utboring og tilpassning for cylinderforing
Oppmåling av forbrenningsrom/utregning av kompressjon
O ringing av blokker m/mont av tråd


Vi har faste priser på en del standardjobber ring oss for pris eller få tilsendt prisliste.
Ofte levereres også deler eller hele motorer som det skal utføres arbeid på. Vi rengjør, demonterer og kontrollerer tilstanden og avtaler hva som må gjøres og kunden får en fast pris med leveringstid.


DYNOTEST

Vi utfører dynotesting og optimalisering/mapping for både sugemotorer og overladning i vår Superflow testbenk. Også alle motorer som blir overhalt og nybygd blir testet her før levering.
Ring for pris.


REPARASJON/BYGGING AV MOTORER

Vi reparerer og bygger opp igjen din brukte slitte motor. Lever motoren din og vi demonterer, maskinerer og monterer motoren med nye deler. Leveres ferdig dynotestet og justert.


NYE MOTORER

Vi bygger nye motorer fra gate til race. Vi har levert et stort antall nye motorer og har flere ”standardoppsett” på motorer som er utviklet gjennom års testing og egen erfaring men tilpasser også gjerne etter ønske. Ring for en prat på hva du har behov for og vi gir deg en pris.


BAKAKSLER

Vi bytter utveksling, monterer differentialer/spoler, korter/bredder og utfører lagerbytter på gamle bakaksler.


TRANSMISION/GIR

Vi utfører clutchservice, Lenco service og deler.